De grootste tuningbeurs gaat deze week weer van start. SEMA zal dit jaar opnieuw plaatsvinden in Las Vegas en het belooft weer veel goeds. Autofabrikanten slaan de handen ineen met tuners om gestoorde creaties te presenteren aan het publiek. Ook Ford doet graag mee aan dit evenement en is er dit jaar opnieuw bij; maar liefst zeven woeste Ford pick-ups komen naar SEMA. Kijk maar even mee.

Gen-2 Full-Race Motorsports ‘Freak-O-Boost’ F-150

Deze felle pick-up beschikt nog altijd over een 3,5-liter EcoBoost V6-motor, maar dan met een Full-Race biturbo-upgrade. Hij is verder uitgerust met ophanging van Icon Vehicle Dynamics, 17-inch all-terrain-banden en een 7,5 cm liftkit. Dat betekent wel dat je lakje vies wordt.

Kurt Busch and ZB Customs F-150

Snelheidsfanaten die graag 1.000 pk in hun truck willen, moeten even kijken naar deze blauwe beul. Onder de motorkap ligt een 5,0-liter v8 met twee turbo’s. Trommelvliezen zullen scheuren. De ophanging is vijf centimeter verlaagd en hij rijdt op het hydraulische rijhoogte-systeem van JRi Shocks. Binnenin installeerde ZB Customs alligator-leer op de stoelen, armleuningen en het stuur. Om het af te maken staat deze beer op Goodyear F1 Supercar-banden.

Speedkore F-150

Deze heeft geen 1.000 pk, maar wel de 5.0-liter V8 met een Ford Performance-supercharger. Hij is 7,5 cm verlaagd en heeft de coolste vorm van uitlaten: zij-uitlaten. De truck staat op Pirelli Scorpion-banden en enorme 22-inch velgen. Verder duiken overal waar je kijkt elementen van koolstofvezel op. Met dit brute uiterlijk een beetje de Dwayne ‘The Rock’ Johnson onder de trucks.

Extang F-350 Super Duty

De ultieme recreatie-truck. Bij het ontwikkelen van deze achterklep op wielen werd de hulp ingeschakeld van lokale studenten uit Michigan. Hij heeft een uitschuifbare speeltafel, BBQ-grill, koelbox én een 65-inch 4K televisiescherm, waarop je alle NFL-wedstrijden kunt kijken met je maten. Een droom voor elke student en sportliefhebber. Hij beschikt over speciale luchtvering en staat op gigantische 24-inch wielen. Deze truck heeft alles wat je nodig hebt om te chillen voor een NFL-pot.

Deberti Design F-250 Super Duty Work Truck

De meeste trucks uit dit lijstje zijn niet gecreëerd voor het conventionele truck-werk. Deze potige jongen voldoet echter wel aan die criteria. De 6,7-liter V8-dieselmotor is aangepast met de toevoeging van een twin-turbokit van Midwest Diesel & Auto en Fleece Performance Engineering. Hierdoor produceert hij nu nu 900 pk. Verder is de ophanging aangepast en staat hij op speciale offroad-banden.

Transfer Flow F-150

Het in Californië gevestigde Transfer Flow heeft de truck onder handen genomen en de ultieme avonturiers-wagen gecreëerd. Hij beschikt over de 3,0-liter V6 diesel en staat op grote offroad-banden, die de truck een woeste, maar speelse uitstraling meegeven. Brandstof zul je trouwens niet snel te weinig hebben: de F-150 beschikt over 190 liter tankinhoud en een ‘refueling-kit’ in de laadbak.

Wilderness Collective F-250 Super Duty

Nog zo’n truck voor de avonturiers. Deze F-250 is onder handen genomen door reisorganisatie Wilderness Collective. Hij heeft een liftkit van 5 centimeter en offroad-wielen. Deze truck krijgt, in tegenstelling tot de andere trucks in dit rijtje, geen vermogens-boost, maar is er vooral op gericht om je overal mee naartoe te nemen waar je wil. Geen terrein is onbegaanbaar voor deze Rambo. Verder is hij uitgerust met tal van survival-snufjes en een grootlicht waar je je helemaal kapot van schrikt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear