Poeh poeh, wat hebben we hier? Voor de niet-Amerikaans georiënteerde lezers: dit is de Ford Super Duty F-250 Platinum. Toen ie uit de fabriek rolde, was het al geen klein opdondertje. Wel kreeg ie een bescheiden motor mee. Of nou ja, relatief bescheiden. Naast de 7,3-liter benzine-V8 die Ford ook aanbiedt, is deze 6,7-liter dieselmotor nog een verstandige keuze. Hij produceert 446 pk en 1.166 Nm. Maar dit aardige blokje is niet de reden waarom je deze pick-up moet willen.

Met een verstandige auto als deze kun je gemakkelijk het overzicht in het verkeer bewaren. Z’n postuur is dus, zoals je ongetwijfeld al had geraden, een veiligheidsfeature. Deze Ford F-250 kwam uiteraard niet in deze uitvoering uit de fabriek gerold. Elite Customs Auto Body in Nevada bouwde hem om en gaf hem wat extra bodemvrijheid voor de SEMA-beurs in Las Vegas. In 2018 draaiden ze het laatste boutje aan op de verhoogde pick-up.

In totaal staat de Ford bijna 40 centimeter hoger dan standaard. Omdat het onderstel zo goed zichtbaar is, kregen alle onderdelen een mooi kleurtje. De luchtclaxon is daarbij ook goed zichtbaar, net als het enorme uitlaat-eindstuk dat bij het achterwiel hangt. Achterin ligt een flinke audio-installatie en om het af te maken staat de pick-up op 28-inch wielen. Deze week kun je bieden op de Ford F-250 van Elite Customs bij Mecum Auctions in Amerika. Een richtprijs is niet bekend.

Advertentie

Reacties

  • Marcel heeft op 21 oktober 2020 geschreven:

    Geweldig

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie