Misschien heb je het gemist, of wellicht interesseert het je geen snars, maar het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe premier. Liz Truss neemt het stokje over van Boris Johnson. Dat kan wellicht goed nieuws zijn voor de autoliefhebber nu de onbeperkte snelheid op de Duitse Autobahn op losse schroeven staat.

In de aanloop naar haar benoeming deed Liz Truss wat uitspraken over de snelwegen in het Verenigd Koninkrijk. Zo gaat ze kritisch kijken naar de ‘slimme snelwegen’ die ze daar hebben. Blijkbaar zijn ze daar niet zo’n fan van variabele snelheden en spitsstroken; die zaken worden wellicht geschrapt.

Geen maximumsnelheid meer in Engeland?

Nog interessanter zijn Truss’ uitspraken over de maximumsnelheid. Eerder zei ze in een debat dat ze bereid is om te kijken naar het schrappen van de maximumsnelheid op de snelwegen in het VK. In 2018 pleitte ze al voor een hogere maximumsnelheid en blijkbaar wil ze dus nog wel een stapje verder gaan.

Lees ook: Dit zijn alle landen zonder maximumsnelheid

Truss is nu dus daadwerkelijk benoemd tot premier. Of er écht wat terechtkomt van een snelweg zonder maximumsnelheid in het VK, moet nog maar blijken. Dingen roepen tijdens een verkiezing is één ding, maar het uitvoeren is vaak een stuk lastiger. Er kleeft qua uitstoot wellicht een nadeeltje aan het idee. Bovendien zijn zeker niet alle wegen in Engeland goed genoeg onderhouden voor snelheden boven de 200 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear