‘Psst, niet doorvertellen, maar hier zijn alvast de foto’s van de nieuwe Maserati GranTurismo’, fluisterde Maserati in onze oren. Nog voor de officiële bekendmaking willen ze alvast wat fotootjes delen. Zo kunnen we alvast wennen aan de wulpse lijnen van de nieuwe Maserati GranTurismo. Je kijkt hier naar de Modena-uitvoering die een V6 krijgt, maar er volgen nog andere versies.

De V6 in de neus is de ‘Nettuno’ uit de Maserati MC20. Hoeveel vermogen deze GranTurismo precies krijgt, is niet bekend, maar in de MC20 produceert de zescilinder 630 pk. Naast deze Modena-versie van de Maserati GranTurismo komt er sowieso nog een sportievere Trofeo-uitvoering. Dan komt er ook nog een elektrische GranTurismo aan die Folgore moet heten.

Last dragen op de schouders

Maserati noemt de GranTurismo ‘het ware icoon van het merk’ vanwege de bloedlijn die te herleiden is naar 1947. Toen verscheen de Maserati A6 1500. Het jaartal verklaart ook de 75-sticker op de ruit. Op 26 september wordt de Maserati GranTurismo officieel gepresenteerd. Dan weten we meer over zijn specificaties, prestaties en prijzen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)