Er is de laatste tijd zoveel gedoe om de Dodge Challenger SRT Demon geweest dat je je misschien een beetje zorgen begint te maken om die goede oude Hellcat. Maar dat hoeft niet meer, want Dodge komt de Hellcat-fans die meer grip willen tegemoet. We verwelkomen de Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody.

Volgens Dodge zorgt de toevoeging van een bredere body voor ‘betere prestaties en een brutaler en agressiever uiterlijk’. De bredere en grotere wielen plus de Pirelli P-Zero’s zorgen ervoor dat je nog meer gezichtsvervormende circuitpret kunt beleven.

Hoeveel sneller is deze Widebody?

De ‘bredere en dreigende stand’ van de Widebody zou er volgens Dodge voor moeten zorgen dat deze Hellcat twee seconden sneller over een circuit van 2,7 kilometer gaat. Ook een dragrace van een kwart mijl zal 0,3 seconde sneller afgelegd worden. Het sprintje naar 100 km/u? Ook een tiende van een seconde sneller. De topsnelheid is 314 km/u en er is een stuk meer grip. Ja, deze Hellcat Widebody is alleen voor de grote jongens.

De 2018 Challenger Hellcat krijgt voor de eerste keer elektrische stuurbekrachtiging, een nieuwe grille, de splitter van de Demon, andere koplampen en een motorkap met een bult en een luchtinlaat.

Hoeveel kracht heeft deze Hellcat Widebody?

Er is nog steeds een hele berg vermogen aanwezig. 717 pk om precies te zijn dat afkomstig is uit dezelfde 6,2-liter HEMI V8 met supercharger als in de normale Hellcat. De 881 Nm aan koppel is ook weer meer dan genoeg.

Je kunt uit vijftien verschillende kleuren kiezen. Prijzen in de Verenigde Staten starten bij 71.495 dollar – zo’n 7.000 dollar meer dan de normale Hellcat. Is deze Widebody dit waard? Kijk naar de foto’s en beslis zelf maar.

Reacties

  • i-dtec 3 heeft op 3 juli 2017 geschreven:

    €71.788 in de vs, een dodge challenger demon?
    Dat is echt voordelig, ook al omdat classieke muscle cars vaak meer kosten dan $ 80.000 in de vs.

    Als het waar is, dan zitten Europese autoliefhebbers op het verkeerde continent.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear