We weten niet helemaal zeker hoe het in Amerika gaat, maar hier houdt niemand een pistool tegen je hoofd met de boodschap dat je een auto moet kopen. Dat een dealer bijna drie keer zoveel wil rekenen voor een auto, dat moet ie lekker zelf weten. Grote kans dat niemand z’n auto koopt. Dit is het geval bij een dealer in het Amerikaanse Maryland, maar één detail maakt het net wat grappiger.

In de showroom van de dealer in Maryland staat een Dodge Challenger Hellcat Redeye. Het is een van de allerlaatste musclecars van Dodge met een V8, dus daar zullen best wat mensen blij van worden. De adviesprijs van de auto is zo’n 133.000 dollar (124.000 euro), maar omdat er een krappe markt is doet de dealer zelf een kleine prijsaanpassing. Bovenop de adviesprijs gooit hij 250.000 dollar (234.000 euro).

Een klein detail

Maar dat is misschien niet eens het belachelijkste. Je zou denken dat je voor een kwart miljoen dollar wel écht alles krijgt, maar de dealer vraag doodleuk ook nog even 195 dollar voor een setje slotbouten. Alsof je bij een boete van 900.000 euro ook nog 9 euro administratiekosten moet lappen. Oh wacht, dat is ook zo. Daarover gesproken: de dealer wil óók nog 500 euro voor de administratiekosten.

Reacties

 • Filip K heeft op 15 november 2023 geschreven:

  Het is trouwens ook geen Hellcat Redeye maar een Demon 170, de nieuwe recordhouder ‘fabrieksaf-snelste-quartermile’ van Dodge. Deze is de prijs enigszins meer waard omdat hij ook vlak voor ‘het eind’ van de productieperiode kwam en dus echt limited is.

  • Redactie TopGear heeft op 15 november 2023 geschreven:

   Dat staat in de Tweet, maar de prijskaart van de dealer en de badge op de auto (met de rode ogen) geven aan dat het een Redeye is. De Demon 170 heeft gele ogen in de badge.

   Reageer
  Reageer
 • Fluwyn heeft op 13 november 2023 geschreven:

  Het is niet ‘bovenop’ maar ‘in plaats van’ de adviesprijs. Beetje verwarrend.

  Reageer
 • Bassie heeft op 13 november 2023 geschreven:

  In Nederland doet de overheid hetzelfde.

  Reageer
 • Gigi 52 heeft op 10 november 2023 geschreven:

  Die dealer … op zijn hoofd gevallen en blijven botsen? (Belgisch-Limburgse uitdrukking voor iemand die niet goed bij zijn hoofd is)

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)