Bedenk even wat voor eisen iemand aan zijn auto stelt als hij besluit een knalgele Mercedes G-klasse 500 ‘4×4 in het kwadraat’ te kopen. ‘Ik wil dat iedereen mij al vanaf 500 meter afstand ziet aankomen.’ En, zeker zo belangrijk:  ‘Wie eigenwijs genoeg is om te blijven staan, daar wil ik overheen rijden.’ Of misschien zelfs: ‘Ik wil de ultieme combinatie van afgunst en afkeer ervaren als ik door de binnenstad rij.’

Kortom: een weldoordachte aankoop kán deze kwadratische Mercedes niet zijn. Zeker niet als je het prijskaartje hoort; voor 339.995 euro is de Mercedes G 500 4×4-2 van jou. Holy Guacamoly. Dus nogmaals de vraag: waarom? Nou, omdat het kan. Een andere reden kun je niet hebben in Nederland.

Gooi eens wat specificaties op dan…

Hoewel hij niet uit de AMG-stallen komt, ligt er wel de 4,0-liter biturbo V8 uit de AMG GT in. Daaruit komt 422 pk en 650 Nm. In 6,5 seconden zit je op 100 km/u. Het gekke is: op de weg doet ie het beter dan z’n normaal geproportioneerde broers. Omdat er per as twee elektronisch instelbare schokdempers zijn gemonteerd, rolt ie nauwelijks om de lengteas. En dat ding is werkelijk geweldig. Dus als je meer geld hebt dan je kunt uitgeven, snappen wij best dat je er eentje koopt. Dat gezegd hebbende: geef ons voor hetzelfde geld maar drie andere (snellere) auto’s.

Koop dan! (Mirror). Te duur? Er staat nog een zwart exemplaar te koop voor 30.000 euro minder. En dan het allerbelachelijkste is, dat dit niet eens de duurste G-klasse is die je kunt kopen in Nederland. Voor 405.497 euro koop je een Mercedes-AMG G 65, gewoon bij Mercedes zelf.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)