Een heel oude auto is verkocht voor een flinke geldsom. Verder blijkt sneeuw niet warm te zijn en heeft de naaldboom zijn naam gekregen omdat er naalden aan zitten (of aan horen te zitten). Inderdaad, allemaal nieuws waar niemand echt van op kijkt. Toch is het eerste deel van deze opsomming wel het benoemen waard. Deze wonderschone Porsche 911 Targa is namelijk de duurste ooit.

De 911 is een gerestaureerde versie die stamt uit 1972. Hij werd in januari van dit jaar onthuld naast een speciale Targa GTS. Toen besloot Porsche dat de klassieker niet in de verkoop ging. De gerestaureerde 911 was er alleen om de vijftigste verjaardag te vieren van Porsche Design; je weet wel, het deel van Porsche dat coole pennen, brillen en uitlaatsystemen voor aan de muur maakt.

Specificaties van de duurste Porsche 911 Targa

Blijkbaar was de 911 T 2.4 Targa ooit ‘in slechte conditie’ en miste wat onderdelen. Porsche besloot om de motor en het chassis te reviseren en te upgraden naar de mooiere S-variant. Dat betekent dat hij mechanische benzineinjectie krijgt en 190 pk. Zoals je ziet, zijn ook de koets en interieur aangepakt. Het hele ombouwproces duurde twee jaar. Geen vlug zijprojectje dus.

‘Het is altijd een erg emotioneel moment voor me als ik zoiets unieks rij’, vertelt Uwe Makrutzki, de baas van Porsche Classic restauratietak tijdens de bekendmaking van 911. Het zal je niet verbazen dat de klassieke Porsche heerlijk rijdt. ‘Ik heb het hele restauratieproces van deze auto maandenlang gevolgd naar zijn vroegere glorie voordat we op tot dit punt kwamen’, zegt Makrutzki.

De 911 Targa ging onder de hamer bij RM Sotheby’s. Volgens hen is de speciale Porsche een ‘nieuw wereldrecord voor het Porsche Targa-model’. De gelukkige winnaar van de veiling moest 1.149.000 dollar (iets meer dan 1 miljoen euro) neerleggen. Een flinke berg geld voor een oud Elfje, maar dan heb je wel een van de mooiste. De koper kreeg er trouwens ook een cool horloge bij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)