Welkom bij een klassieke Porsche die het hele album Greatest Hits of 911 heeft beluisterd. Het is de tweede Kalmar Automotive 7-97. Om een ​​lang verhaal kort te maken: hij is prachtig, ondanks alle twijfels die je zou kunnen hebben over wéér een op maat gemaakte 911.

De 7-97 verwijst naar de Le Mans-avonturen van Tom Kristensen. De legendarische Deense coureur won negen keer en zijn eerste Le Mans-winnende auto droeg het startnummer 7. De ’97’ verwijst naar het jaar van zijn eerste overwinning. De eerste Kalmar Automotive 7-97 werd trouwens geleverd aan de coureur.

De Kalmar Automotive 7-97 is een Porsche 964

Zoals alle 7-97’s is deze gebaseerd op een 911 van de 964-generatie (vanaf 1991) met een ‘lage kilometerstand’. Daaraan voegt Kalmar een 4,1-liter motor toe die 400 pk via een handbak naar de achterwielen stuurt. ‘Deze auto gaat vooruit zoals maar weinig auto’s dat doen’, legt baas Jan Kalmar uit.

De carrosserie is eigenlijk van een 912. Kalmar werkte hem af in het groen en met een mooie kleine koolstofvezel ducktail op de achterkant. Het interieur is getrakteerd op een lichtbruine afwerking, groene tapijten en ‘diepzwarte’ details. Alles bij elkaar weegt de hele auto slechts 1.165 kilo.

Inderdaad, zoals bij de eerste Kalmar Automotive 7-97 zal er niet veel zijn dat niet aan deze auto is aangepast. Zo is er een op drie manieren instelbare ophanging, plus een nieuw stuurhuis en de remmen van een 964 Turbo. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie