Op de redactie zien we het als onze maatschappelijke plicht om de vergrijzing van het Nederlandse wagenpark tegen te gaan. Als we dan een kans zien om ook maar één grijze Volkswagen Golf te vervangen voor een rode Ferrari, grijpen we die met beide handen aan. Want, tegenwoordig kost een Ferrari minder dan een Golf met een goed bekraste optielijst. En nee, de goedkoopste Ferrari van Nederland is geen replica. Dan zou het immers geen Ferrari zijn. Het gaat om tweedehands Ferrari Mondial 8 uit 1982. Uitstekend jaar, trouwens: het jaar dat de computer gekozen werd tot ‘machine van het jaar’.

In Nederland ben je de derde eigenaar als je besluit de goedkoopste Ferrari van Nederland te kopen. Deze Ferrari Mondial heeft al een flinke wereldreis achter zich. Hij is vanuit Italië naar Californië geëxporteerd om zich vervolgens in 1996 in Nederland te vestigen. De westkust van Amerika is een fijne plek voor de Ferrari om op te groeien: door het warme klimaat krijgt roest geen kans. De teller staat inmiddels op 84.000 kilometer. De Mondial 8 wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare auto’s van Ferrari. Over de begeerlijkheid zullen we maar niets zeggen. In totaal verlieten 2.268 exemplaren de fabriek. Waarvan er dus één van jou kan zijn.

Wat is er mis met de goedkoopste Ferrari van Nederland?

Het is een Mondial 8. Alle techniek is gecheckt en werkt volledig. In 1982 waren er trouwens 241 pk’s te vinden in de V8-motor. Hoeveel paarden de stal verlaten hebben en nu figureren bij een carnavalsnummer is altijd maar de vraag. Daarmee is de Ferrari van 1.446 kilo (hopelijk) nipt sneller dan de Golf: 230 km/u vs 214 km/u. De sprint naar 100 km/u doet de Mondial in iets meer dan 7 seconden. De Ferrari klinkt in ieder geval honderd keer beter.

Bekijk de advertentie (Mirror). Of koop een Porsche Cayenne of BMW M3 voor minder dan een Toyota Aygo.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie