In Amerika en Canada kan het best glad zijn. En hoe leuk het ook is om onschuldig rubber te verdampen met je achterwielen, soms moet je ook op je werk zien te komen. Daarom offert Dodge nu een Amerikaanse traditie aan de sneeuwgoden en komt met een vierwielaangedreven spierauto. Gelukkig kunnen de Amerikanen zich nog vasthouden aan genoeg andere tradities zoals halve liter frisdrank ‘small’ noemen en overal vlaggen ophangen.

De Dodge Challenger GT krijgt het vierwielaandrijvingsysteem uit de Dodge Charger. Unfortunately peanut butter, geen V8 voor de GT. Kiezen mag je sowieso niet (en dat in het land van de vrijheid): je krijgt altijd een 3,6-liter V6. Voor driften in de sneeuw heb je aan de 310 pk meer dan genoeg en voor Amerikaanse begrippen is de zescilinder nog zuinig ook. Het is bovendien de enige American muscle car met vierwielaandrijving van dit moment.

Het gebrek aan V8 is jammer, want stel je even een Dodge Challenger Hellcat met vierwielaandrijving voor. De acceleratietijden zouden de Duitse concurrenten laten huilen. Dan moeten ze bij Dodge wel even een drift-modus inbakken, omdat muscle car. De Dodge Challenger GT komt in januari naar de Amerikaanse en Canadese markt. Wil jij er ook eentje? Dan moet je zelf iets gaan verzinnen, want in Nederland wordt hij uiteraard niet geleverd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear