Het gebeurt niet vaak dat auto-importeurs slecht nieuws openbaren met een officieel persbericht. Toch is dat precies wat de Nederlandse importeur van Dodge heeft gedaan om ons te laten weten dat de nieuwe Challenger SRT-8 niet naar Nederland komt.

En daar mogen ze in Utrecht best een beetje verdrietig om zijn. Een tijdje terug heb je hier al kunnen lezen dat de remake van de Dodge Challenger in conceptvorm al een bijzonder prettige auto was.

En nu de fabrikant alle details bekend maakt, wordt dat alleen maar bevestigd. Een 6,1-liter HEMI V8 met een vermogen van 425 pk en een vijftraps automaat moet ervoor zorgen dat je in de Challenger in ongeveer 5 seconden naar 100 km/u kunt snellen.

De retro vormgeving van het studiemodel is voor de productieversie aardig intact gebleven. Goed nieuws, want de Challenger is absoluut af. Het interieur is weliswaar wat zoutelozer, maar van een Amerikaanse fabrikant hadden we niet anders verwacht. Het is jammer dat we ons niet kunnen verheugen op een Nederlanse introductiedatum of een slag kunnen slaan naar de prijs, want de Challenger wordt ons dus echt onthouden. Wie daar geen genoegen mee neemt kan over een tijdje vast wel terecht bij de grijze import. Of je kiest voor de Dodge Challenger SRT-4 met 280 pk. Maar die is lang niet zo leuk.

Reacties