Een belangrijk ingrediënt voor een verkoopsuccesje is nostalgie. Deze magische toevoeging maakte zelfs van de Chrysler PT Cruiser een succes. De PT Cruiser! Met zulk bewijs is het aanhalen van de Fiat 500 niet eens nodig.

De Dodge Challenger is an sich al een retromodel, maar Amerikanen voelen de behoefte om elk jaar kleine dingetjes te tweaken aan hun auto’s. Zodat ze halverwege 2018 het modeljaar 2020 kunnen introduceren. Omdat ‘meer vermogen’ wat lastig is met de Hellcat, komt Dodge nu met ‘meer retro’.

Dodge doet dat door het toevoegen van twee gnuivende neusgaten. Of een dual-snorkel hood, zoals ze het zelf noemen. Het is een knipoog naar Mopar-ontwerpen van de jaren zestig en zeventig. Al lijkt het ook wel een beetje geleend van de meest recente Pontiac Trans Am met WS6 Ram Air-pakket. Pontiac zal er in ieder geval niet moeilijk over doen, want het merk bestaat niet meer.

Over meer vermogen wordt niet gesproken, maar je kunt je afvragen of 717 pk niet genoeg is. En als het niet genoeg is, neem je toch de Challenger Demon? Of de Hennessey Exorcist? Hoe dan ook: de nieuwe Dodge Challenger Hellcat wordt vermoedelijk in november onthuld.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie