Op een koude maandagochtend in Chelsea, Michigan kroop NASCAR-coureur Brendan Gaugham achter het stuur van een knalrode pick-up van Dodge. Nét iets meer dan 5 seconden nadat zijn voet omlaag ging, zat hij op de 100 km/u. Op de ovaal van 7,5 kilometer haalde hij een topsnelheid van 254 km/u.

Het rode werkpaard met de naam Dodge Ram SRT-10 ging de boeken in als de snelste pick-up ter wereld. De Environmental Transport Association (ETA) in Engeland constateerde dat het de meest vervuilende auto op de markt was. Wat misschien niet heel gek is, met de 8,3-liter V10 uit een Viper. Nu snap je waar de Dodge Challenger Hellcat zijn genen vandaan heeft.

Wie wil dat nou?

Zaten Amerikanen te wachten op een grote, lompe, vervuilende en snelle pick-up? Wat denk je zelf? In 2004 wilden ze niets liever. In slechts drie jaar tijd verkocht Dodge er net geen 10.000 van, waarvan er nu drie te koop staan in Nederland. Deze Dodge Ram SRT-10 is uitgevoerd in de iconische kleur Flame Red.

De V10 produceert 507 pk en 712 Nm koppel en heeft net iets meer dan 50.000 kilometer gedraaid. Voor 30.000 euro is ie van jou. Als het om pick-ups gaat, wordt het niet veel ironischer dan dit. Behalve als er een Shelby-badge op zit, misschien.

Oh, je mag het inmiddels al niet meer de snelste pick-up ter wereld noemen. In 2006 werd het record al afgepakt door de HSV Maloo en sindsdien werden pick-ups nog sneller. Fans van de rode pick-up geven echter nog niet, eh, up. Ram werkt volgens geruchten aan een Ram 1500 met Hellcat-motor. Dat kan de boel goed opschudden.

Edit: De Dodge is verkocht en de link naar de dealer is verwijderd

Reacties

  • Frank heeft op 4 juli 2018 geschreven:

    En vergeet de GMC Sycloon niet!! 4.3 sec naar de 100

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear