We zijn per ongeluk op de grootste doofpotaffaire in de auto-industrie gestuit sinds Dieselgate. We brengen het nieuws maar snel naar buiten, want er staat inmiddels verdacht lang een zwarte auto met twee inzittenden voor ons kantoor geparkeerd. Een paar dagen geleden werd een kudde nieuwe pick-ups onthuld op de North American International Auto Show in Detroit. Bij Allpar (een site voor Dodge, Jeep, Ram en noem maar op) viel de redactie iets op: de Ram 1500 Rebel had als enige de tijd ‘7:07’ op de klok in het interieur staan. De bekende 6,2-liter supercharged Hellcat-V8 van FCA heeft precies 707 bhp (717 Europese pk’s). Toeval? Dat dachten we niet. Het is niet ongebruikelijk voor autofabrikanten om easter eggs te verstoppen in auto’s. En al eerder maakte Ram een concept met de hels spinnende motor.
Zie je de klok in het navigatiescherm op de foto? Nee, want het verhaal nam een duistere wending: toen wij zelf op zoek gingen naar de foto’s in kwestie op de perswebsite van Ram, was al het bewijs vakkundig verwijderd. Waar bij het infotainmentsysteem normaal het klokje prijkt – in de balk bovenin het scherm – is het nu zwart.
Wij weten het in ieder geval zeker. In de krochten van Ram wordt gewerkt aan een helse pick-up met de V8 uit de Dodge Challenger Hellcat. In de Jeep Trackhawk met vierwielaandrijving zorgt de 6,2-liter V8 voor een sprintje van 0 naar 96 km/u van 3,5 seconden. Zou ie in de Ram ook een Track Mode krijgen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear