Nog niet zolang geleden presenteerde Donkervoort de F22: een 750 kilo lichte supercar met 500 pk. Donkervoort plande vooraf om er vijftig van te bouwen. Dat werd later opgeschaald naar 75 stuks. Die werden allemaal verkocht, waardoor de Donkervoort F22 uitverkocht was. Tot nu, want het Nederlandse bedrijf bouwt er nog eens 25 auto’s bij.

Inderdaad, het productieaantal is verdubbeld ten opzichte van de oorspronkelijk geplande hoeveelheid. De bedoeling was om tot het einde van 2024 te blijven produceren, maar nu blijft Donkervoort F22’s bouwen tot halverwege 2025. Mocht je graag één van de honderd gelukkigen willen zijn met een Donkervoort F22? Dan moet je er snel bij zijn.

De laatste Donkervoort F22’s

De eerste F22’s zijn al geleverd. Daarnaast is een deel van de 25 extra exemplaren al toegewezen aan een eigenaar. ‘We bevinden ons bij Donkervoort in een ongekende situatie, die bewijst hoe goed het ontwerp- en ontwikkelingsteam achter de F22 zijn werk heeft gedaan’, zegt de zoon van de oprichter en inmiddels baas van het bedrijf, Denis Donkervoort.

Hij vervolgt: ‘Natuurlijk hadden we gehoopt dat mensen de F22 zouden waarderen – en dat deden ze. Ze stelden hem zo op prijs dat we alles op alles hebben gezet om te zorgen dat we de benodigde hoogwaardige onderdelen hebben om 25 extra auto’s te bouwen. Daar blijft het dan ook bij.’ Het is dus echte de laatste kans om een Donkervoort F22 van de fabriek te kopen voordat ie uitverkocht is.

Specificaties van de F22

We begrijpen ook wel waarom de bestellingen voor de Donkervoort stormlopen. De vijfcilinder-lijnmotor met turbo van Audi levert een vermogen van bijna 500 pk in een auto die slechts 750 kilogram weegt. Daarmee sprint de F22 in 2,5 seconden naar 100 km/u en in minder dan 8 seconden naar 200 km/u. De topsnelheid is 290 km/u. De prijs van de Donkervoort F22 is 245.000 euro zonder belastingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie