Autoveilingen zijn een big deal. Je vindt zo nu en dan hier een berichtje als er weer iets exclusiefs te koop staat. Het probleem is: niet iedereen heeft een paar miljoen in een oude sok voor een Ferrari 250 GTO. Voor die mensen (laten we ze voor het gemak de 99 procent noemen) is er de RM Sotheby’s Youngtimer-veiling.

Het is een veiling van 140 auto’s die nog een vals gevoel van bereikbaarheid geven. Het gaat nog altijd om bedragen waarover je thuis ruzie krijgt als je ze zomaar uitgeeft, maar de meeste kavels halen de zeven cijfers niet. De auto’s komen uit één collectie, maar gaan verspreid over vier veilingen onder de hamer: Amelia Island, Fort Lauderdale, Parijs en Essen.

Veel van de auto’s wordt aangeboden zonder minimumprijs. Als je dus geluk hebt, kun je de deal van de eeuw in de wacht slepen. Al is RM Sotheby’s geen kleine speler en je zult niet de enige zijn met die droom. Het aanbod bestaat uit 34 Mercedi, 27 BMW’s, 12 Rolls-Royces, twee Renaults en nog een hoop ander grut. We stalden de mooiste boven in de galerij.

Doe je ogen tegoed aan een blauwe Alpina B12 uit 1994. Of de Mercedes 500 TE AMG Estate. Of zijn de Japanse helden uit de jaren negentig meer jouw ding? Of had je altijd al een Aston Martin Vanquish S gewild? Ferrari 575M? Porsche 928 GTS? Porsche 997.2 GT3 RS? Deze collectie heeft alles. Check ‘m hier.

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 6 december 2018 geschreven:

    Hoe verdien je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld? Met niets.
    En geen bitcoins zeggen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie