De Duitse tuner Edo Competition heeft zich uitgeleefd op de Lamborghini Murcièlago LP640 en is erin geslaagd om de standaard 640 pk van de fabrieksmotor op te poken tot 663 pk. Ook het koppel van de 6,5 liter V12 is toegenomen, van 660 Nm tot 675 Nm.

Al dat extra vermogen heeft ertoe geleid dat deze Lambo een topsnelheid van 348 km/u heeft, en dat je er 3,8 seconden over doet om 100 km/u te bereiken. Dat zijn rapportcijfers die ons doen denken aan die Nijmeegse scholier, die thuiskwam met alleen maar negens en tienen. De tuners van Edo Competition hebben echter niet met hun neus in de schoolboeken gezeten. Of misschien ook wel, en zijn ze daarom op het idee gekomen om het motormanagement van de Murcièlago aan te pakken.

Maar ze zijn niet alleen maar in de weer geweest met schroevendraaiers en potmeters. Ook de luchtfilters en de katalysator zijn vervangen, en in de uitlaat is wat gerommeld met op afstand bestuurbare uitlaatkleppen. Afgezien van een paar kleine details is de carrosserie van de Lamborghini ongemoeid gelaten. Een iets andere achterspoiler en wielen in een andere kleur zijn geen dingen om van in de war te raken. En het idee van een camera die je helpt bij het inparkeren, juichen we zelfs toe.

Reacties