Als kinderen van de jaren ’70 waren we ooit idolaat van The Dukes of Hazzard, de serie waarin Bo en Luke Duke in hun oranje Dodge Charger elke keer de lange arm der wet te slim af waren. De Dodge Charger werd wereldberoemd als de General Lee.
 
En die General Lee, die is op dit moment te koop op eBay. Of eigenlijk is het een van de vele exemplaren die destijds werden gemaakt, want voor de televisieopnames zijn er honderden in puin gereden. De eigenaar van deze auto is niemand minder dan John Schneider, ofwel Bo Duke zelf. Die heeft de auto al die jaren gekoesterd, en er staat dan ook nog maar 17.000 kilometer op de teller.
 
Maar om de geweldige V8 van de General Lee aan een nader onderzoek te kunnen onderwerpen, moet je wel in de tas. Met nog een paar uurtjes te gaan staat het hoogste bod op eBay op dit moment op 9,9 miljoen dollar. En dat is ruim zeven miljoen euro, geld dat John Schneider naar verluidt nodig heeft om de productie van een nieuwe film te financieren.
 
Mocht ooit de witte Cadillac van Boss Hogg verkocht worden, dan bieden wij als eerste. Afgaand op de foto lijkt die auto echter een prooi geworden voor Burt Reynolds. Dan gaan we maar voor de Jeep van Daisy Duke. Met Daisy erbij, als het even kan. Niet een of andere nepcowboy als Burt Reynolds…

Reacties

Meer van TopGear