Nederland zou zomaar met de dubieuze eer kunnen gaan strijken van de eerste gecrashte Mercedes-AMG GT 4-door ter wereld. Nog niet eerder zagen we er eentje in de kreukels. Vandaag ontmoette deze Mercedes-AMG GT 63 S een boom in Den Haag. Laten we het een gelijkspel noemen tussen de boom en de auto.

De Mercedes-AMG GT 63 S staat net vijf dagen op Nederland kenteken. Wat er precies gebeurde, is niet helemaal bekend. De gretige V8 met 639 pk en 900 Nm koppel die 3,2 seconden naar de 100 km/u accelereert, kan iets te maken hebben met het voorval.

Toen we er zelf in reden, bemerkten we: ‘Het enige waaraan we moeten wennen, is de besturing: die is variabel én wordt bijgestaan door de achterwielen, waardoor we regelmatig wat hoekig door bochten gaan, zoekend naar de juiste stuuruitslag.’

De Mercedes-AMG GT 63 S kost minimaal 224.888 euro in Nederland. Volgens de kentekengegevens kostte dit exemplaar 257.655 euro. Misschien dat de schade meevalt – al zijn de gordijnairbags zo te zien wel gesprongen. Hieronder nog wat extra ingestuurde foto’s:

Bedankt Hoss, voor het insturen van de foto’s via Facebook!
Update: Bedankt Patrick voor de extra foto’s.

Reacties

 • Ober heeft op 13 februari 2019 geschreven:

  Nou dan zeg ik het maar: zo’n auto en dat rijgedrag, grote kans dat dat onder misdaadgeld valt. Eh oh nee, loterij.

  Reageer
 • SexPistols heeft op 26 januari 2019 geschreven:

  Ik heb zelf een Mercedes CLK430 daarin zit een V8 met 4266cc motor die 279PK heeft en daar moet je ook het gas rustig induwen want voor je het weet is het weg, uitgebroken, niet meer te controleren voor ongetrainden. Ik zeg altijd maar zo, zorg dat je de eerste tijd bang bent van het vermogen in je auto en op je motorfiets, dan blijft alles heel incl. jezelf.
  Wel zonde van die AMG GT 63 S

  Reageer
 • Richierich heeft op 17 januari 2019 geschreven:

  Wanneer gaat men toch is beseffen dat als mensen zo’n auto kopen en ze zijn het niet gewend dat ze eerst is een cursus moeten nemen ofzo.. waarom verplicht mercedes het als je een DTM variant wilt kopen je een speciale cursus MOET volgen ook al kan je er alleen mee op het circuit, maar voor auto die toch enigszins wel overeenkomt kan je als bij wijze van postcodeloterij winnaar van een nissan micra naar deze gaan dat gaat gewoon niet goed!!!! Wanneer word dit nou is beseft!

  Reageer
 • Frank Bakker heeft op 16 januari 2019 geschreven:

  Je weet niet wat 600+ pk doet met een auto en dan denkt je effe stoer gas te geven voor het ‘gevoel’ en dan merk je dat je die 600+ pk’s niet zo maar even onder controle houdt en rijdt je het struikgewas in zonder nog iets te kunnen doen. Gevolg is: auto in de kreukels. En het rare is: ze doen er nog stoer over ook met hun ontzettende bord voor hun kop! ‘Gaaf man, ik gaf gas en toen was ik hem kwijt! En toen ik weer bij zinnen was, zat er een enorme deuk in. Lachuh man!’ Fotootje laten plaatsen in TopGear.NL. Wauw.

  Reageer
 • Svantie heeft op 16 januari 2019 geschreven:

  Alleen een beetje jammer dat sinds de AVG het kenteken onder een persoonsgegeven valt en je deze dus had moeten blurren…..

  • Roland heeft op 17 januari 2019 geschreven:

   Jij weet wie de tenaamgestelde is als je een kenteken ziet?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)