Lego voor achttien jaar en ouder, dat klinkt net zo treffend als een cursus ‘omgaan met een midlife-crisis voor kleuters’. Maar nee, het is werkelijkheid. Lego, en met name de technische variant, is al lang niet meer alleen voor kinderen. Als dat het überhaupt ooit al was, trouwens. De Lamborghini Sian van Lego draagt namelijk een adviesleeftijd van achttien jaar en ouder. De Chiron-bouwset zou zijn voor zestien jaar en ouder. En daar zijn de prijzen ook naar, want het zijn kitjes die je neefje van zijn zakgeld niet snel kan betalen. We besloten de duurste Lego-auto’s even voor je op een rijtje te zetten. De duurste Lego-auto’s vind je overigens niet in de webshop van de Deense steentjesverkoper. Tik voor de gein eens Lego in op eBay en sorteer de prijzen van hoog naar laag. Dan kom je vooral heel veel Star Wars-Lego tegen voor duizenden euro’s, bijvoorbeeld een Millennium Falcon voor ruim 6.000 euro. Maar ook wat zeldzame voertuigen, zoals een een Rescue Squad-autootje uit de jaren negentig voor ruim 3.000 euro of een vrachtwagen voor ongeveer hetzelfde geld. Een setje van de Bat Pod en de Tumbler van Batman moeten meer dan 2.000 euro opleveren. Dan vallen de onderstaande prijzen nog mee.

Land Rover Defender

2.573 stenen – 179,99 euro
Net als de levensgrote versie van deze Defender is hij gemaakt voor avonturiers die elke steen (snap je, omdat Lego) willen beklimmen. Hij functioneert bijna volledig als een echte Defender. Zo hebben volwassenen een excuus om hem te kopen. Er ligt een zescilinder onder de kap met werkende nokkenassen en kleppen. De versnellingsbak schakelt echt tussen hoge en lage versnellingen, voor de extreem steile trappen en plinten.

Ghostbusters Ecto-1

2.352 stenen – 199,99 euro
De nieuwste kit in dit lijstje van duurste Lego-auto’s. Als je alle 2.352 steentjes hebt opgebruikt, dan blijft er een Ecto-1 over van 47 centimeter lang, 16,5 centimeter breed en 22,5 centimeter hoog. De voorruit bestaat uit twee gloednieuwe stukken Lego, die nog niet eerder in een set zaten. Volgens Lego is ook deze set voor bouwers van achttien jaar en ouder.

RC Xtreme Offroader

958 stenen – 229,99 euro
Bij deze kit zitten de kosten niet zozeer in de plastic steentjes, maar in de onderliggende techniek. Drie elektromotoren luisteren naar de app op je telefoon of tablet. Deze is wat minder interessant voor de volwassen bouwer, maar wat had je ‘m graag als kind willen hebben.

Volvo 6×6 Truck

2.193 stenen – 249,99 euro
In de beschrijving spreekt Lego over hoe leuk de kit is voor kinderen, maar laat dat je vooral niet ontmoedigen: er staat namelijk geen maximale leeftijd op de doos. De Lego Volvo 6×6 Kiepwagen slikt zes AA-batterijen, daarna kun je ‘m met de app op de telefoon de auto besturen. Zelfs de bak kun je via de app op en neer laten bewegen.

Batmobile

3.308 stenen – 249,99 euro
Samen met de Ecto-1 het enige niet-Technic-setje in deze lijst. Het is één van de beste adaptaties van Lego die we ooit hebben gezien. Dat is deels te danken aan het fantastische windscherm, een hemel die je open kunt schuiven, pop-up machinegeweren en enterhaken. De Lego Batmobile heeft het allemaal. Alle dingen die de achtjarige in jou de Batmobile bovenaan je verlanglijstje laat zetten. En zeg eerlijk: wie wil er nou geen Lego-versie van Jack Nicholson als de Joker, met zijn pimpelpaarse pak?

Lamborghini Sian

3.696 stenen – 379,99 euro
Ben jij niet een van de 63 kopers van een Lamborghini Sian? Niet gek, de gelimiteerde supercar was al uitverkocht voordat de wereld ermee mocht kennismaken. In de herkansing kun je wel deze Lego Lamborghini Sian kopen in schaal 1:8. Je moet hem alleen nog eventjes zelf in elkaar klikken. Het is een van de duurste Lego-auto’s ooit gemaakt, en wellicht loont het om hem in de doos te laten zitten voor over een flink aantal jaar. Maar doe dat vooral niet, bouwen is te leuk.

Bugatti Chiron

3.599 stenen – 399,99 euro
Met 3.599 onderdelen bouw je een zeer gedetailleerde Chiron met een schaal van één op acht. De motor en de versnellingsbak kunnen bewegen, het interieur is aanwezig en voorin zit een heuse weekendtassenset. De Bugatti Chiron van Lego is 14 centimeter hoog, 56 centimeter lang en 25 centimeter breed. Oh, en Lego bouwde ook nog een levensgrote (en echt rijdende!) versie van deze Lego-Chiron.
Advertentie

Reacties

 • Peter heeft op 7 december 2020 geschreven:

  Ze zijn de Porsche 911 nog vergeten. Die kost inmiddels al 569 euro en is voornamelijk een collectors item geworden. Was ooit 299 euro.

  • Mattijn Nederend heeft op 7 december 2020 geschreven:

   Die is niet meer nieuw te bestellen op het moment – staat dus ook niet in de lijst!

   Reageer
  Reageer
 • Brandt heeft op 6 december 2020 geschreven:

  Allemaal leuk, maar je bouwt het een keer en dan gaat het de kast in…

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie