Een constructie van koolstofvezel, een monsterlijke V8 en een prijskaartje van zo’n half miljoen (exclusief belastingen). Het klinkt alsof we een speciale editie van een McLaren beschrijven. Maar dit zijn de kenmerken van iets dat veel groter, en zeker niet minder geweldig is. Maak kennis met de EarthRoamer LTi, een Ford F-550 koolstofvezel camper.

Wat je op de foto’s hierboven ziet is een Ford F-550 Super Duty truck met een omhulsel van koolstofvezel. De wielen worden aangedreven door een 6,7-liter V8 diesel. Met de tankinhoud van 95 liter kun je een heel eind de wildernis door zonder te stoppen. Als je daar eenmaal bent, kun je in leven blijven dankzij een watertank van 100 liter en een 11 kWh lithium-ion accu. Dus, uit met die telefoon en lekker de natuur in om tot rust te komen.

De EarthRoamer LTi is verplichte kost voor natuurliefhebbers

De EarthRoamer LTi biedt onderdak voor zes mensen. Je kunt het interieur laten ontwerpen op de manier zoals jij het wilt. Genoeg ruimte voor jezelf en je vrienden. Of honden, honden zijn ook leuk. De camper uitgerust is met een douche, en niet zo’n kleintje. Belangrijk voor de mensen die al de kriebels krijgen bij het woord kamperen.

Mocht je het vermogen ook nog enigszins belangrijk vinden: die geweldige V8 levert 335 pk. Die pk’s worden geregeld via een tientraps, automatische versnellingsbak. Maar wat je vooral wilt weten van deze creatie, is dat hij een kei is in het beklimmen van allerlei terreinen en het trotseren van modderpoelen. Je kunt niet op vakantie in de natuur zonder dit monster.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear