Vandaag ga je twee dingen leren. Het eerste is dat er blijkbaar mensen wonen in Yellowstone National Park. Het tweede is dat die mensen hun post krijgen met een van de coolste bezorgauto’s ter wereld. De ongeveer 120 mensen wonen in een slecht bereikbaar deel van het Amerikaanse natuurpark, delen waar je normaal eigenlijk alleen met een sneeuwscooter komt. Het probleem met sneeuwscooters is dat ze weinig beschutting bieden, en het dus nogal koud is als je er de hele dag post mee moet bezorgen. En al die Amazon-pakketjes passen er waarschijnlijk ook niet in of op.

De coolste bezorgauto

Daarom rijdt de postbode van Yellowstone National Park in deze aangepaste Ford Super Duty. In totaal zijn er vier postkantoren in het park, maar die sluiten in het laagseizoen, wanneer ze onbereikbaar worden door de sneeuw en andere weersomstandigheden. Dan gaat deze Ford pick-up aan de slag. Twee keer per week rijdt hij een rondje van 240 kilometer om post en proviand te brengen aan de inwoners van Yellowstone.

De bezorgauto is een Ford F-550 met een 6,7-liter V8-dieselmotor. Volgens The Drive ligt het vermogen rond de 300 pk en het koppel op bijna 900 Nm. De banden hebben het formaat 560/60 R22. Zo zijn ze bijna twee keer breder dan die onder een Porsche of Lamborghini. De ophanging en de wielkasten zijn uiteraard aangepast om de brede banden te accommoderen. De voorbumper heeft een opstapje om gemakkelijk onder de motorkap te kunnen kijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)