Jazeker, in Amerika zijn er heus nog wel dieselmotoren overgebleven na de terugroepactie van Volkswagen. Verwacht echter geen peuterige tweelitertjes meer, maar het wat beter geproportioneerd spul zoals deze Ford F-550 met een 6,7-liter V8. Deze pick-up is gemaakt door het team van Diesel Brothers (bekend van het gelijknamige programma op Discovery Channel). Zij plaatsten twee extra achterwielen en doopten de truck Indomitus, wat in het Latijn wild of ongetemd betekend.

De woeste looks van de Ford F-550 Super Duty Indomitus

De 40-inch banden zitten om DBL-velgen die speciaal zijn gemaakt voor de F-550 en F-450. De volledige truck ging 17 centimeter extra de lucht in en voor de rest is zo’n beetje alles aan de buitenkant aangepast. De voor- en achterbumpers, ophanging, vering, spatborden, uitlaten – alles. De promotiestickers worden verwijderd als je dat wilt. De Ford F-550 is gespoten in Giverny Green en het Indomitus-logo prijkt op de truck als een militaire onderscheiding.

De Ford F-550 Super Duty ‘Indomitus’ is voorzien van een grijze stoffen stoelen met een derde (klapbare) zitplaats. Verder is het interieur helemaal gebleven zoals hij is in een ‘normale’ F-550, op een afstandsbediening in het dashboard voor de luchtvering op de achterste assen na. Wees niet bang, ondanks dat het een tv-auto is, doet alles het wel gewoon nog en de extra wielen zijn ook aangedreven. Het vermogen zou zo’n 450 pk en 1.200 Nm moeten zijn.

Er zijn naast de extra achteras ook op maat gemaakte glasvezel spatborden en een langere laadvloer toegevoegd. De laadruimte is nu langer dan 3 meter. Daar kun je heel je huishouden zo inleggen en heb je nog ruimte over voor je vrouw en kinderen. Op de website van Unique Specialty & Classics staat het monster te koop voor 145.000 dollar, wat neer komt op 132.052 euro. Best leuk voor een promotieautootje toch?

2017 Ford F-550 Super Duty Indomitus

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)