Start


05.15

Wakker worden, de wekker afzetten, mijn iPhone aanzetten om te checken wie me e-mail heeft gestuurd, te zien wie me heeft geappt, en te lezen wat er in de wereld is gebeurd. Ik maak een proteïneshake om mijn metabolisme op gang te brengen, en ga dan op FaceTime om met mijn vrouw en kinderen te praten.

06.00
Het hotel uit, op naar het circuit voor het ontbijt. Onze teamchefs maken doorgaans wel iets voor me klaar: meestal worstjes, rijst en gesneden fruit. We bekijken de resultaten van de dag daarvoor.

07.30
Ik praat met de teambaas, Derek Dauncey, over de instellingen die we die dag op de auto zullen gebruiken, en begin met mijn warming-up – ik train mijn reflexen en doe wat Muay Thai om mijn bloed aan het stromen te krijgen, en mijn lichaam klaar te maken voor de strijd die gaat volgen.

08.15
Ik zit in mijn Ford Focus RS RX-rallycrossauto en ben klaar voor de start. We hebben meestal twee opwarmrondes op de zondag tijdens een raceweekend.

09.30
Kwalificatieraces 3 en 4. Dit is waar en wanneer je uitvindt of je het gaat redden tot de halve finales of niet. Er staat dus helemaal geen druk op. Ha!

12.30
Terug in de paddock en geconcentreerd op maar één ding: lunch. Normaliter is dat een kleine salade, gegrilde kip en wat rijst. Soms gebruik ik daarbij een eetlepel Nando’s Peri-Peri-saus.

13.00
Bij elke race van het World Rallycross Championship houdt Monster een enorm feest met dj’s, dansende Monster Girls, allerhande prijzen voor de fans, en handtekeningensessies.

15.30
Als ik in de top drie van een van de halve finales eindig, ga ik door naar de grote show, ofwel de finale. Zes auto’s racen tegen elkaar in de belangrijkste race van het weekend.

16.00
Bekeruitreiking na de race, media, interviews. Mijn raceoverall kan op dit moment best eens doorweekt zijn van de champagne. Dat is vijf minuten leuk, daarna is het alleen maar plakkerig, en stink ik naar zweet en zure champagne.

19.30
Nabespreking van de race om te praten over de instellingen van de auto, of er problemen zijn geweest, en hoe we het de volgende race zullen aanpakken. Dit is misschien wel het belangrijkste deel van het weekend.

20.30
Terug in het hotel: nu kan ik eindelijk douchen en even bellen met mijn vrouw en kinderen. Afhankelijk van het behaalde resultaat gaan we soms wat drinken met het team, of met vrienden.

22.00 of 02.00
Ligt eraan hoeveel er precies te vieren is geweest. Naar bed en zoveel mogelijk slapen voordat we de volgende ochtend om vijf uur naar het vliegveld moeten.

Einde

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear