Nu de nieuwe Ford Ranger onthuld is, en ook de Raptor, is het bijna tijd voor Volkswagen om de nieuwe Amarok te onthullen. De nieuwe pick-up van Volkswagen is in samen met Ford ontwikkeld en is technisch grotendeels gelijk aan de Ford Ranger. Het Duitse merk stuurde wat foto’s de wereld in van de nieuwe Volkswagen Amarok in het mulle zand.

Volkswagen bevestigt dat de Amarok vijf verschillende motoropties zal krijgen. Eén daarvan is een benzineversie en de overige vier zijn diesels. De motoren meten 2 liter tot 3 liter, waarvan de laatste een V6 zal zijn. Er komen versies met achterwielaandrijving en versies met vierwielaandrijving.

Welke motoren gebruikt de nieuwe Volkswagen Amarok?

Volgens het Australische Drive gebruikt de Amarok in het geval van de viercilinders de dieselmotoren van Ford. Het is niet bekend of de V6-diesel ook bij Ford vandaan komt. Ook is er nog niet gesproken over een tegenhanger van de Ranger Raptor, maar we vermoeden dat er geen ‘Amarok R’ aan zit te komen.

In vergelijking met de vorige generatie Amarok zal deze op Ranger gebaseerde pick-up 100 millimeter langer zijn en een 175 millimeter langere wielbasis hebben. Het laadvermogen zal toenemen tot 1,2 ton en het trekvermogen zal 3,5 ton bedragen. Er zal ook een ‘aanzienlijk grotere doorwaaddiepte’ en kleinere overhangen zijn voor betere offroad-capaciteiten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)