Venti goed nieuws voor mensen die houden van koffie(-achtige drankjes) en lijden aan slecht financieel inzicht. In Bleiswijk kun je nu langs een raampje rijden voor een dure koffie met een lastige formaataanduiding. De eerste Starbucks drive-through van Nederland is daar nu geopend. Overigens willen we niet zeggen dat Starbucks niet te drinken is; Fast & Furious-films hebben ook niets meer met straatracen te maken, maar zijn alsnog vermakelijk. Het is anders – en vooral een makkelijk doelwit.

De drive-through draaide al eerder proef, maar is sinds gisteren officieel geopend. ’70 procent van de omzet kwam uit de drive-through. Dat is opvallend veel’, zegt Arjen van Santen van ketenbedrijf EG Group tegen het AD. ‘Door corona voelen mensen zich veiliger in de auto. Er zijn ook veel mensen die onderweg naar het werk geen zin hebben om uit te stappen bij een tankstation voor een bak koffie.’ In de ochtend snappen we dat laatste heel goed.

Het tweede langsrijloket van Starbucks opent nog dit jaar in het Westland. Volgend jaar zullen er nog meer volgen. Het is niet bekend of ze bij de Starbucks drive-through ook nog fout gespelde namen op de bekers zetten. We hopen het – hoe moet je anders de lachers op je hand krijgen op Instagram?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie