Het is alsof je als man een plasje doet op een zwangerschapstest en er achterkomt dat je in blijde verwachting bent. Een melding in de elektrische Audi e-tron dat je de olie moet verversen. Hopelijk is het dan, net als hier het geval is bij het olielampje van de Audi e-tron, een valse melding. Of de wetenschap maakte flinke stappen en de plasstokjes laten nu zien of je een foodbaby hebt.

Want dat is wat er op dit moment aan de hand is. Eigenaren van Audi e-trons melden dat hun volledig elektrische e-tron vraagt om het verversen van de olie. Heel vreemd, want de elektromotor gebruikt helemaal geen olie. Tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport bevestigt Audi dat het gaat om een foutje en dat er niets aan de hand is. Het gaat hier om een spookmelding, overblijfselen van programmatuur van andere Audi’s.

De e-tron deelt dan nauwelijks mechanische onderdelen met zijn brandstofbroeders, in de cockpit is het een ander verhaal. Het digitale dashboard en het infotainmentsysteem komt grotendeels overeen met andere Audi’s en blijkbaar is de melding voor onderhoud niet goed weggepoetst door de ingenieurs bij Audi. De melding komt na 30.000 kilometer of na twee jaar. Het merk werkt aan een oplossing en zal waarschijnlijk een update uitbrengen.

Olielampje van Audi e-tron gaat branden

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie