Inmiddels weet je dat de Nürburgring in Duitsland officieel een openbare tolweg is, maar dat je er in de meeste gevallen niet verzekerd bent. Maar wist je bijvoorbeeld al dat je niet met een voertuig de Ring op mag dat niet harder kan rijden dan 50 km/u? En belangrijker: wist je dat er op de openbare Touristenfahrten-dagen ook een snelheidslimiet geldt? Officieel mag je op een deel van de baan niet zo hard als je zelf zou willen. Hieronder lees je meer over de snelheidslimiet op de Nürburgring.

Waar op de Nürburgring geldt de snelheidslimiet?

De snelheidslimiet op de Nürburgring geldt bij de tweede ingang van de Nordschleife. In het plaatsje Adenau kun je (achter het Cockpit-eetcafé) namelijk ook de Groene Hel betreden. Voor hulpdiensten is deze ingang erg handig. De begrensde sectie van de baan komt net na de bocht Wehrseifen, de langzaamste bocht en toevallig ook de bocht waar de ‘S’ in het Supra-logo naar gemodelleerd is. Voorbij die bocht komt een bordje 90, daarna 70 en tot slot een bordje met 50.

Krijg je daar een boete?

We vragen Misha Charoudin van verhuurbedrijf Apex Nürburgring hoe het precies zit. Hij bevestigt inderdaad dat er een snelheidslimiet geldt bij Ex-Mühle (dat stuk heet zo omdat er vroeger een molen stond; ‘ex-molen’, inderdaad). ‘Niemand wordt “beboet”, maar mocht je met volle bak in een ambulance in knallen die net Breidscheid verlaat, dan gaat je verzekering dat leuk vinden’, laat hij weten. De Polizei staat daar dus niet te flitsen, maar als het gaat om aansprakelijkheid, is het verstandig om daar rustig aan te doen.

Niet filmen

Ook is het zo dat de organisatie achter de Nürburgring het niet leuk vindt als je video’s online zet van snelheidsovertredingen op dat stuk. In video’s van mensen met een medialicentie zie je vaak ook dat dat deel van de baan niet gefilmd is, of in ieder geval dat het stuk van de snelheidsovertreding eruit is geknipt. Dat geldt in ieder geval voor video’s die tijdens de openbare Touristenfahrten zijn geschoten. Op gesloten dagen is het een ander verhaal. In de onderstaande video van Porsche kun je de borden duidelijk zien.

Het 90-bordje op 03:00

Reacties

  • Reinier heeft op 5 april 2021 geschreven:

    Als je het niet weet … Zeg dan niets …. Je hebt er duidelijk weinig tot geen ervaring mee , laat staan het zweet in je boxer gevoeld ,bij het uitbreken bij een beetje regen .. I rest my case…

    Reageer
  • weet ik niet heeft op 4 april 2021 geschreven:

    Ik vind het maar een saai traject dat nurburgring slaat nergens op. Welke auto komt aan top?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)