De Audi A8L Horch waarvan afgelopen weekend het doek werd getrokken, die komt niet naar Nederland. Als goedmakertje introduceert het merk nu de facelift van de Audi A8 en S8. Beide modellen krijgen nieuwe achterlichten en koplampen, plus wat extra chromen accenten. Uiteraard groeit de grille (het is immers 2021) en de bumpers zijn ook iets veranderd.

De nieuwe koplampen hebben iets dat Audi Digital Micromirror Device (DMD) noemt. Elke koplamp is voorzien van zo’n 1,3 miljoen piepkleine spiegeltjes die het licht heel nauwkeurig kunnen mikken. Volgens Audi rollen de koplampen een verlicht tapijt uit over de weg. Mooi. Voor de achterlichten kunnen kopers kiezen uit twee patroontjes. Voor de Audi S8 zijn dat drie.

Motoren

Het kiezen van de motorisering van de Audi A8 is niet lastig. Wil je geen S8, dan is er alleen een plug-in hybride. Deze 60 TFSI e quattro produceert 449 pk en 700 Nm. Deze versie bestond al, maar de batterij is een stukje gegroeid voor een groter elektrisch bereik. Deze PHEV gaat in 4,9 seconden naar de 100 km/u vanuit stilstand.

Facelift Audi S8

Voor de facelift van de Audi S8 voelde het merk er niets voor om er een eco-beuker van te maken. De sportiefste A8 krijgt gewoon een V8 met 571 pk en 800 Nm. De 0-100-tijd is 3,8 seconden. De vernieuwde modellen komen in maart van volgend jaar naar de showrooms. De prijzen volgen in de komende maanden.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie