De Ferrari F12tdf ken je inmiddels maar al te goed. En ook wist je heus wel dat ‘tdf’ voor ‘Tour de France’ staat. En je bent slim genoeg om te snappen dat de naam niets te maken heeft met de wielertocht. Maar wat dan wel?

De Tour de France was een langeafstandsrace tussen 1899 en 1986 die gedomineerd werd door Ferrari in de jaren vijftig en zestig. Met name de Ferrari 250 GT was ijzersterk. Daarom kreeg de auto de bijnaam ‘Tour de France’, of simpelweg: TdF. Ook al reed de TdF nooit deze rit.En nu kan één van de 72 geproduceerde Ferrari’s 250 GT Berlinetta Competizione ‘Tour de France’ van jou zijn.

De waarde van een Ferrari 250 TdF wordt geschat tussen de 7 en de 9 miljoen euro. Een schijntje, toch? Aankomend weekend kun je bieden in Monaco. Ook de Ferrari Sergio van onze Nederlandse Autohandelaar Jeroen van den Berg wacht daar op je bod. Met de Ferrari Conciso kun je je verzameling compleet maken. Oh, en neem direct de RUF CTR3 Clubsport mee naar huis.

De historie van de Ferrari 250 TdF

Deze Ferrari 250 TdF rolde in 1957 de fabriek uit en ging naar Ferrari-coureur Wolfgang Seidel. De Duitser met de bijnaam ‘De Gouden Beer’ reed de auto voor Scuderia Ferrari in 1958.
Hij gebruikte de Ferrari met chassisnummer 0879 in meer dan 20 races waarvan hij 11 overwinningen op zijn naam schreef. Hij deed mee aan grote races zoals de Grand Prix van Spa-Francorchamps, de 12 uurs race van Reims en de Grand Prix van Linas-Montlhery. De Ferrari 250 TdF heeft een aantal eigenaren gehad in Duitsland waarna hij in 1973 naar Zweden vertrok.

De nieuwe eigenaar (lid van de Ferrari club) was in 1974 begonnen met restaureren. De perfectionist spendeerde jaren om de Ferrari 250 TdF weer als nieuw te maken. In 1997 werd hij verkocht aan de huidige eigenaar.

De huidige bezitter zette de Ferrari in voor een aantal historische evenementen, bijvoorbeeld ter ere van het 50-, 60-, en 70-jarige bestaan van Ferrari. Hij heeft ook meegereden aan de Tutte le Ferrari en de Mille Miglia Storica.

Alle cijfertjes (motorcode, chassisnummer) van de Ferrari 250 TdF komen overeen. Bij de aankoop krijg je het originele aankoopcertificaat, foto’s van het restauratieproces, historische foto’s en nog een paar bomen aan papierwerk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear