Geen hybrideversie deze keer, maar een ouderwetse hardcore benzinebeul: de 599 GTO is Ferrari’s nieuwe vlaggenschip. Met een topsnelheid van 335 km/u is dit de snelste in serie geproduceerde auto die ze ooit maakten.

Met rijkelijk veel koolstofvezel en talloze extra koelsleuven doet deze 599 barbaars aan. Spoilers en diffusers werden opnieuw getekend, en tot aan de wielmoeren werd Ferrari’s F1-ervaring gebruikt om de boel te optimaliseren. Deze auto komt zo akelig dicht bij de circuitversie, de 599XX, dat Ferrari de tijd rijp achtte om de legendarische ’GTO’-badge voor dit beestje weer van stal te trekken.

Zijn 6,0 liter V12 heeft een oppepper gehad en levert nu 670 pk en 620 Nm. Het gewicht ging ondertussen omlaag met maar liefst 195 kg. Dit alles is goed voor een acceleratie van 0 naar 100 in 3,35 seconden (cijferneukers, die Italianen); Fiorano, Ferrari’s eigen speelcircuitje, rondt de GTO in 1 minuut en 24 seconden. Sneller dan een Enzo.

Ferrari meldt nog niets over de prijs, maar naar verwachting komt die rond de 340.000 euro te liggen – exclusief belastingen. Bestellen moet je snel doen: er worden slechts 599 exemplaren gemaakt, en we gokken dat het redelijk storm zal lopen voor deze ultieme Ferrari.

Reacties