Kijk maar even goed. Zie jij welke Ferrari schuilt in deze Ferrari SP30? Is het een F12? Neen. Een FF? Ook niet. Deze unieke Ferrari, gebouwd door het merk zelf, is een 599 GTO uit 2011 met onder meer de koplampen van een 458. De geweldige V12 komt uit de 599 XX-racer en er bestaat slechts één SP30 ter wereld. Plaats jij het winnende bod?

De 6,0-liter V12 produceert 730 pk en stopt met gillen bij de 9.000 tpm. De Ferrari SP30 is een allegaartje van Ferrari-onderdelen. Interieurdelen komen bijvoorbeeld weer uit de 612 OTO (geen alternatieve spelling voor auto). Kenners zeggen dat Ferrari-ontwerpers inspiratie leenden van de SP30 om enkele jaren later de F12tdf op de wereld te zetten.

Waar komt de Ferrari SP30 vandaan?

Het startschot voor het unieke project werd gegeven door een klant in de Verenigde Arabische Emiraten. Ferrari schoot wat schetsen de wereld in en bleef daarna stil over het afgeronde product en haast niemand wist hoe de auto eruitzag. Vorig jaar dook de Ferrari SP30 plots op bij een dealer in Texas en nu mag hij bij RM Sotheby’s onder de hamer.

De poenige eigenaar was zuinig op zijn Ferrari SP30. De banden zagen slechts 110 kilometer aan wegdek – bijna schandalig. Op 6 februari gaat de auto onder de hamer in Parijs en dat geeft jou een unieke kans. De Ferrari is namelijk de eerste Special Projects-auto van het merk die ooit geveild wordt. Een richtprijs wordt niet genoemd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)