Al maanden gonst het van de geruchten dat Ferrari plannen zou hebben om de fameuze Dino nieuw leven in te blazen. Maar tot nu toe heeft Ferrari al die speculaties resoluut naar het rijk der fabelen verwezen.

Maar wat we eigenlijk al wisten: natuurlijk gaat de Dino er komen. De auto waarmee Ferrari de Porsche 911 wat meer concurrentie wil gaan bezorgen, zou zelfs in maart zijn debuut al maken tijdens de Salon van Genève.

De Dino nieuwe stijl zou een voorin geplaatste V6 of V8 krijgen, en een tweedelige inklapbare hardtop. Hoewel we nog geen definitieve plaatjes kunnen laten zien, gaat de nieuwe Dino ongetwijfeld sterk lijken op zijn voorganger, de 246 GT. Naar verluidt zal Ferrari de Dino baseren op de auto die Maserati onder de Granturismo had willen plaatsen, maar die er wegens financiële perikelen uiteindelijk niet kwam. Het merk met de drietand zou zich nu gaan richten op een cabrioletversie van de coupé, terwijl Ferrari aan de haal gaat met het kleinere project.

Verder broedt Ferrari al een tijdje op een opvolger voor de F430. Dat zou de F142 moeten worden, een auto die we pas in 2009 of zelf begin 2010 kunnen verwachten. Van de F142 zou geen Spyder-variant met softtop verschijnen, en het nieuwe model zou zelfs nog wat lichter worden dan de F430 Scuderia. En daarmee hebben we voorlopig weer even genoeg nieuws uit Italië.

Reacties