Ferrari heeft de geruchten bevestigd dat het interesse zou hebben in de A1GP. Vorige maand werd Stefano Domenicali, sportief directeur van Ferrari, al gesignaleerd op Silverstone, waar hij tijdens de A1GP race op dat circuit gesprekken voerde met de baas van het A1GP-circus, de Zuid-Afrikaan Tony Teixeira.

De deal zou inmiddels nagenoeg rond zijn, wat betekent dat Ferrari vanaf volgend seizoen chassis’ en motoren gaat leveren in de A1GP. Daarmee komt een eind aan de samenwerking met Lola en Zytek, die deze componenten tot en met dit seizoen voor hun rekening namen.

Een gerucht dat nog niet bevestigd kan worden, is dat Ferrari samen met Teixeira ook het Formule I team van Scuderia Toro Rosso over zou willen nemen. Daarmee zou Ferrari een soort satellietteam in de Formule I krijgen, dat ongetwijfeld gaat dienen als kweekvijver voor jonge coureurs. En het zou ons niet verbazen als een kampioenschap in de A1GP in de toekomst beloond gaat worden met een stoeltje in de Formule I. Voor coureurs met een beetje talent is dat misschien net het laatste beetje motivatie om het in de A1GP te proberen.

Reacties

Meer van TopGear