Maar Ferrari, wat doe je nu? Dacht iedereen dat de Italianen vandaag de opvolger van de 612 Scaglietti zouden presenteren, komen ze met een heuse shooting brake conceptcar. Als soort van tegenhanger van de Rapides en Panamera’s van deze wereld. Zijn naam: ‘FF’, oftewel Ferrari Four. Vierpersoons en, als grote verrassing, vierwielaangedreven! Dat had Enzo vast nooit gedacht.

De bolide beschikt over een nieuwe 6,3-liter V12 met maar liefst 660 pk en 683 Nm, met daarachter een zeventraps dct-versnellingsbak. Van 0 naar 100 gaat ie in 3,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 335 km/u.

Mooie cijfers, maar veel belangrijker voor ons simpele zieltjes is natuurlijk of het ding er goed uitziet. Aan de voorkant zijn de ontwerpers in ieder geval definitief afgestapt van de ‘vriendelijke’ 612- en 599-neus; de Four kijkt net zo geniepig uit z’n koplampjes als de 458 Italia. De achterkant moeten we nog even uit een andere hoek bekijken, maar het lijkt al met al een behoorlijk dik apparaat te zijn. Hoe zit het eigenlijk met de bagageruimte?

Update: videootje erbij?

Reacties