(advertorial)
De FF of ‘Ferrari Four’ is misschien wel de meest veelzijdige auto die ooit is gemaakt door de verbeelding en berekeningen van het hele Prancing Horse-team van technici en ontwerpers, ingenieurs en monteurs in Maranello. Vanaf het moment dat je op de grote rode Start-knop op het stuur drukt en de atmosferische 6,3-liter V12 met een luide kreet tot leven komt, weet je dat je op het punt staat om iets speciaals mee te maken. De Power Transfer Unit of PTU van de Ferrari FF drijft indien nodig de voorwielen aan en bevindt zich boven de vooras, waar hij het koppel rechtstreeks van de motor naar de wielen stuurt. Hierdoor heeft hij de helft minder gewicht in vergelijking met een conventioneel vierwielaandrijfsysteem, een lager zwaartepunt en een gewichtsverdeling waarbij meer dan de helft van het gewicht van de auto op de achteras rust, ondanks de midden-voorlocatie van de motor. De Ferrari FF is een machtig indrukwekkende auto. Hoewel de prestaties en het rijgedrag zijn teruggedraaid om er een comfortabele GT-auto van te maken, is hij nog steeds waanzinnig snel. Net zo belangrijk: het is een auto die een glimlach op je gezicht brengt, ongeacht de rijstijl die je aanhoudt. De Ferrari FF die je op de foto’s ziet, kwam eind 2015 uit de fabriek gerold en is daarmee een van de laatste in zijn soort. Deze uitvoering heeft een metallic Grigio Silverstone-lakkleur met een interieur van in ruitjes gestikt leer. Daarnaast is deze Ferrari FF voorzien van een liftsysteem, sportuitlaat, passagiersdisplay, geventileerde en verwarmde voorstoelen die elektrisch bedienbaar zijn, Apple CarPlay, High Power HiFi-systeem en tv-tuner. In combinatie met keramische remmen en slechts 21.000 kilometer op de teller is dit dé ultieme auto om jou en drie vrienden naar 335 km/u te vervoeren. Durf jij het aan met deze Ferrari FF? Kom snel naar de showroom van Louwman Exclusive, of kijk voor de opties, de prijs en meer foto’s op de website van Louwman. preview

Specificaties Ferrari FF (2015)

Motor 6.262 cc V12 660 pk @ 8.000 tpm 683 Nm @ 6.000 tpm Aandrijving vier wielen 7v automaat Prestaties 0-100 km/u in 3,7 s top 335 km/u Verbruik (gemiddeld) 15,4 l/100 km 360 g/km CO2 (G-label) Afmetingen 4.900 x 1.960 x 1.380 mm (l x b x h) 2.990 mm (wielbasis) 1.850 kg 91 l (benzine) 450 l (bagage)

preview

Disclaimer: Dat je nu hier bij deze auto zit te kwijlen, wil niet zeggen dat niemand anders ’m al voor je neus heeft weggekaapt. Hoewel we het overzicht op deze site zo actueel mogelijk houden, geeft de site van Louwman Exclusive je het beste uitsluitsel daarover.