Hangt er een wit pak in jouw kast te verpieteren? Dan is dit een uitstekende reden om hem weer eens aan te trekken. De Ferrari Testarossa uit Miami Vice gaat binnenkort onder de hamer.

Hoe Miami Vice aan de Testarossa kwam, is een grappig verhaal. In de eerste twee seizoenen reden de twee agenten in een Ferrari Daytona. Eén klein probleem: dit was een replica op basis van een Corvette C3 en daar was Ferrari het niet mee eens. Ferrari had een oplossing: als de neppe Daytona kapot ging ín de serie, kregen de makers twee zwarte Testarossa’s. Dat lieten de makers zich geen tweede keer zeggen. Ook omdat er een rechtszaak boven hun hoofden hing. In de eerste aflevering van seizoen drie kwam de Daytona aan zijn vurige einde.

De twee Ferrari’s kregen een wit kleurtje en maakten carrière als de meest iconische Testarossa’s uit die periode. Eéntje kreeg een smoelwerk vol camera’s en de andere bleef intact. Die laatste kun je nu kopen.

De Ferrari Testarossa uit Miami Vice maakte in 1989 zijn laatste ritje en ging toen van 1990 tot 2015 de stalling in. Recentelijk kreeg hij een uitvoerige beurt van meer dan 7.000 euro. De V12 is weer zo goed als nieuw. Als je er überhaupt mee wilt rijden. De teller toont net iets meer dan 26.000 kilometer. Bij de aankoop krijg je het originele kentekenbewijs van Universal Studios, een brief van Ferrari North America, een Miami Vice Universal Studios bumpersticker en een parkeervergunning van Miami.

Wat de Ferrari Testarossa uit Miami Vice moet opbrengen? Dat is nog maar de vraag. Dit is de vijfde keer in twee jaar dat de auto te koop staat en niemand lijkt hem te willen. Deze veiling is zonder minimaal bedrag. Als jij de enige bent die biedt, is hij dus zeker van jou.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear