Ferrari organiseert volgende week een veiling waarop ze een hoop van hun zeldzame spulletjes wegduwen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen die Noord-Italië hebben geteisterd.

Het merk uit Maranello, dat zelf ook de fabriek heeft moeten stilleggen, biedt onder andere de 599XX Evo op de veiling aan. Deze extreemste uitvoering van de 599 is alleen geschikt voor het circuit en heeft een waarde van zo’n 1,3 miljoen euro. Onder de rest van het moois dat onder de hamer zal gaan, vinden we onder andere een V8-motor uit een van Ferrari’s Formule 1-auto’s, race-uitdossingen en helmen van Alonso en Massa, en een reeks memorabilia uit het rijke raceverleden van het merk. Ook op horloges en andere producten uit de Ferrari Store zul je kunnen bieden.

De eerste aardbeving deed de regio van Emilia-Romagna op 20 mei op haar grondvesten schudden met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Een tweede beving, kracht 5,8, kwam daar gisteren nog eens achteraan. Volgens wetenschappers kunnen er de komende jaren aardschokken in het gebied blijven optreden.

Ferrari laat weten dat ze direct na de bevingen werden gecontacteerd door verschillende klanten en verzamelaars overal ter wereld, die hun steun en bijdragen aanboden. ‘De vrijgevigheid van Ferrari-liefhebbers stelt ons in staat om hulp te bieden aan degenen die het zwaarst door deze ramp zijn getroffen’, zegt het merk.

Wil je meebieden? De veiling zal volgende week van start gaan op www.ferraristore.com.

Reacties