Ondanks alle trauma’s over de stelling van Pita Gyros (of hoe die vent ook heette), het oplossen van formule’s, rondvliegende geodriehoeken en het berekenen van parabolen, kijken we eens in de zoveel tijd toch graag naar getallen.

De RAI Vereniging en de BOVAG publiceren namelijk verkoopcijfers van alle automerken en hun modellen in Nederland. Dat doen ze eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld van de periode 1 januari tot en met 30 september. En wat blijkt? De Ferrari-verkopen in ons kikkerlandje zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Iedereen in een Ferrari?

Wow! Dus binnenkort zien we iedereen en z’n moeder in een Ferrari rijden? Nee, dat nou ook weer niet. In 2017 werden er tussen 1 januari en 30 september 23 Ferrari’s verkocht, in 2018 waren dat er 46. Vooral de Ferrari 488 is erg populair, gevolgd door de 812 Superfast, GTC4Lusso en de Portofino. Ook besloot één persoon gek te doen en een Ferrari F12 aan te schaffen.

Andere automerken

Niet alleen Ferrari steeg flink. Ook Lamborghini steeg flink: van 6 naar 16. En de levering van Urussen in Nederland is pas net begonnen. Dat aantal bleef voor nu steken op vier. Reken er maar op dat we volgend jaar nog een aantal Lambo’s kunnen bijschrijven.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie