Automerken en aankondigingen, het is wat. Doorgaans verschijnen er achthonderd teasers, vijftien hashtags, twintig persberichten voordat de auto eindelijk onthuld wordt. Fiat pakt dat heel anders aan bij de nieuwe 600e. In een boodschap om te laten zien dat het merk begaan is met het sociale contact van de mens laat Fiat doodleuk een gloednieuw model zien.

De crossover is de opvolger van de 500X, het grotere broertje van de 500. Dikke kans dat de 600e op hetzelfde platform komt te staan als de Jeep Avenger en de andere compacte crossovers van Stellantis. Daardoor krijgt de Fiat 600e waarschijnlijk een 54-kWh batterij die goed is voor zo’n 400 kilometer actieradius. De elektromotor zal vermoedelijk 156 pk aan vermogen en 260 Nm aan koppel hebben. In de Avenger zorgt dat voor een 0-100-tijd van negen seconden en een topsnelheid van 150 km/u.

Komt de Fiat 600e alleen als elektrische auto?

De naam Fiat 600e doet vermoeden dat de nieuwe Fiat er alleen als EV komt. Maar misschien komt er ook nog een ‘normale’ 600 met een benzinemotor. Van de Opel Mokka en Peugeot 3008 – die op hetzelfde platform staan – zijn er ook benzineversies. In andere landen zijn er ook versies van de Jeep Avenger met een benzinemotor. Het kan dus zijn dat er ook nog een Fiat 600 met een 1,2-liter benzinemotor komt met 100 of 130 pk.

Wanneer de Seicento officieel wordt onthuld met alle definitieve cijfertjes, dat is nog niet bekend. Een richtprijs is er ook nog niet, maar als we kijken wat zijn broertjes kosten, dan schatten we in dat de elektrische 600e ergens rond de 40.000 euro zal gaan in Nederland en België. De benzineversies zijn een duizendje of vijf goedkoper. Hieronder zie je de nieuwe Fiat 600 in actie.

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 13 juni 2023 geschreven:

    De auto slaap nog?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie