Fiat loopt op sommige vlakken nog iets achter op de rest. Zo moesten we elke. Losse. Afbeelding. Bij. Dit. Bericht. Apart. Uitpakken. Met. WinZip. Om gek van te worden, en dat gaat al jaren zo. Ja, daar zijn trucjes voor, maar laat ons lekker boos zijn op de wereld. En zo was de Fiat Panda een van de weinige auto’s die je nog nieuw kon kopen zónder een kleurenscherm of een optie daartoe. Met de Fiat Panda Sport verandert dat.

De Fiat Panda is namelijk 40 jaar oud en om die mijlpaal te vieren, is hier de Fiat Panda Sport. Je herkent hem aan de 16-inch velgen in twee kleuren, de handgrepen en spiegelkappen in dezelfde kleur als de carrosserie (toe maar) en het Sport-logo op de zijkant. Je kunt ‘m zelfs in het matgrijs bestellen. Binnenin vind je een titaniumkleurig dashboard, deurpanelen in eco-leer, donkere hemelbekleding en donkere stoelen.

De Fiat Panda Sport is ook een ode aan de 100 HP

Je kunt de Fiat Panda Sport ook bestellen met een Pandemonio Pack, dat een knipoog is naar de Panda 100 HP. Hierbij krijg je rode remklauwen, getinte ramen en een stuur met rode stikels. Maar het belangrijkst is het 7-inch aanraakscherm met DAB, Apple CarPlay en Android Auto. Waarschijnlijk kun je de Panda Sport alleen krijgen met de nieuwe 1.0 Hybrid-aandrijflijn. Deze heeft 70 pk en altijd een handbak.

De Panda gaat nog altijd lekker

We doen wat gekscherend over de Panda, maar dat is alleen maar omdat ie het kan hebben. De waarheid is dat Europa als een blok gevallen is voor het simpele karretje. Het is allemaal niet zo veel, maar het kost ook niet zo veel. Er waren zelfs (recente!) jaren dat de Fiat Panda de best verkochte auto in zijn segment in Europa was. Ja, populairder dan de Fiat 500 en populairder dan concurrenten als de Volkswagen Up.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)