Henrik Fisker is een geslepen zakenman. Hij heeft namelijk voor een prikkie de oude GM-fabriek in Wilmington Delaware op de kop getikt alwaar hij met zo’n 2.000 medewerkers vanaf 2012 een betaalbare plug-in familieauto wil fabriceren.
 
Volgens geruchten heeft de Deen exact 18 miljoen dollar betaald voor de productielocatie. Wel dient er nog het nodige verbouwd te worden om de boel aan het draaien te krijgen. Zo’n 175 miljoen dollar om precies te zijn. In 2012 kunnen we dan een stekkerhybride verwachten (een sedan) die voor 39.900 dollar de fabriek uit rolt. Fisker denkt jaarlijks tussen de 75.000 en 100.000 van deze plug-in hybrides aan de man of vrouw te brengen, waarvan meer dan de helft het Amerikaanse continent zal verlaten.
 
Wie met smart zit te wachten op een Fisker en toch nog ergens een eurton heeft liggen, kan in de loop van volgend jaar al bij Kroymans in Hilversum terecht voor de Fisker Karma, een hybride sportauto goed voor een sprint in 6 tellen naar de honderd en een top van boven de 200 km/u.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie