De onthulling van de Tesla Roadster is inmiddels al zes jaar geleden. Toen werden we nog omvergeblazen door de specificaties, met name door de 0-100-tijd van 2,1 seconden. Inmiddels heeft de Tesla Model S bewezen dat dergelijke sprinttijden best mogelijk zijn. Alsnog indrukwekkend, maar de hype is wel ingehaald door de tijd. En wellicht wordt de Tesla zelfs ingehaald door deze Fisker Ronin met ruim 1.000 pk.

De Fisker Ronin moet al in 2025 komen. Vooralsnog staat de Tesla Roadster gepland voor 2024, maar dat kan net zo goed 2026 worden. Je weet het nooit bij Tesla. Qua specificaties doet de Fisker Ronin – die inderdaad vernoemd is naar de film – niet onder voor de Roadster. Hij schiet in ongeveer 2 seconden naar de 100 km/u en moet 1.000 kilometer ver komen op één lading. De topsnelheid is 275 km/u.

De Fisker Ronin is niet goedkoop

Hoe groot de batterij is en hoeveel power de auto exact krijgt, is nog niet bekend. Wel vertelt Fisker dat ze er 999 maken voor omgerekend 350.000 euro per stuk. De Fisker Ronin is wat praktischer dan de Roadster omdat hij een achterbank heeft waar zelfs drie mensen kunnen zitten. Door de elektrisch bedienbare vleugeldeuren moet het instappen achterin heel gemakkelijk zijn.

De hardtop is van koolstofvezel en vouwt weg. De wielen zijn ook van koolstofvezel en de auto zelf is gebouwd op een spaceframe – net als Audi dat in 1999 deed met de A8. Wil je er eentje? Dan moet je even zo’n 2.000 euro aanbetalen. Mocht je het belangrijk vinden: de Tesla Roadster zou 400 km/u kunnen halen. Dat haalt deze Fisker dus niet.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 1 september 2023 geschreven:

    Voor -en achterkant fraai, maar lelijk van opzij en schuin van achter als het dak erop zit.

    Reageer
  • Lekker belangrijk heeft op 11 augustus 2023 geschreven:

    Van die virtuele auto’s die ergens in 2030 zogenaamd beschikbaar komen kan je hele websites vullen. Die Nederlandse versie van Autobild doet niet anders. Maar relevant is anders.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie