Het ziet er een beetje uit alsof je een karakter in een videogame nog niet hebt vrijgespeeld, maar uniek is het zeker wel. De eigenaar van deze Mercedes-AMG G 63 met Brabus-aanpak vond z’n auto nog niet uniek genoeg voor Nederland, dus liet hij een fluwelen wrap aanbrengen. Hij ging langs dezelfde wrapboer als de fluwelen Lamborghini Urus waarvan de bestuurder vervolgens iets later zijn rijbewijs kwijtraakte in Frankrijk. Tja, zo’n wrapje valt op.

Over de Brabus Widestar 800

De Brabus sleurt maar liefst, zoals de naam al verklapt, 800 pk en 972 Nm uit de 4,0-liter V8. Dat is vergelijkbaar met de pk’s van een Ferrari 812 Superfast. De bijbehorende prestaties zijn minimaal zo spectaculair. De Brabus 800 Widestar vraagt slechts 4,1 seconden van je tijd om de 100 km/u aan te tikken. De topsnelheid is 240 km/u. Overigens niet door een elektronische begrenzer, maar door een natuurwettelijke beperking.

De fluwelen wrap is niet de enige visuele aanpassing

Andere aanpassingen op de Brabus 800 Widestar zijn de motorkap met luchthappers, de extra lichten op het dak, diverse grilles en de roestvrijstalen dubbele uitlaten. Vanbinnen word je overladen met gewatteerd leer. En vind je een van de beste, dan wel slechtste toevoegingen die we ooit hebben gezien: een snelheidsmeter voor de achterpassagiers. Deze Brabus Widestar 800 is daarbij dus opgeleukt met een fluwelen wrap.

Foto’s: KGX Visuals

Advertentie

Reacties

  • Bah heeft op 13 augustus 2021 geschreven:

    Voor als je echt geen smaak hebt.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie