Laten we eerlijk zijn, de Ford Mustang heeft niet de beste reputatie als het gaat om hoffelijk en beheerst vertrekken bij meetings. De auto verdiende zelfs de naam crowdhunter. En dat gaat bij de nieuwste generatie Mustang echt niet beter worden. Ford biedt namelijk een speciale drift-handrem aan op de nieuwe Mustang.

Goed nieuws voor autospotters die centjes verdienen aan YouTube-views, slecht nieuws voor de optionele koolstofvezel velgen. En er staat iets op de optielijst dat ‘Performance Electronic Parking Brake’ heet. Om te zien is dit een mechanische handrem (dus zo’n hendel die je omhoog trekt), maar in feite stuurt hij een moderne elektronische handrem aan (zo’n knopje). Ze boden al eerder zoiets aan op de Focus RS.

Ford dekt zichzelf alvast in door te zeggen dat het niet voor op straat is: ‘Een elektronische driftrem brengt nieuwe technologie naar het circuit, en combineert de driftcapaciteiten van de Mustang met de visuele aantrekkingskracht en functionaliteit van een traditionele, mechanische handrem.’ Nee hoor, dit gaan we zeker niet zien op meetings.

De driftstok is perfect voor beginnend bestuurders

Volgens Ford is de handrem perfect voor mensen die net hun rijbewijs hebben: ‘De Performance Electronic Parking Brake is ontwikkeld voor zowel beginnende bestuurders die hun drifttalenten willen verbeteren, als voor de experts die een systeem willen voor wedstrijdgebruik.’

Nu verwacht je misschien een afkeurende opmerking, maar we zijn het ermee eens dat er geen betere manier is om voertuigbeheersing te leren dan een potje slippen. Al moet het wel gewoon op een afgesloten terrein gebeuren, en niet tussen de winkelkarretjes van de lokale Aldi door.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)