Vorige zomer kondigde Ford aan dat hun trotse Bronco offroader in beperkte oplage naar Europa zou komen. Toen werd ook duidelijk dat Nederland een van de gelukkige bestemmingen zou zijn. Vandaag meldt Ford welke Bronco’s ze precies hiernaartoe halen.

Wat blijkt: waar we eerder dachten met de viercilinder te worden afgescheept, krijgen we dus gewoon de EcoBoost V6 met twee turbo’s, 335 pk en 563 Nm. Vrolijk nieuws voor de liefhebbers. Een tientraps automaat is standaard. Ford meldt verder dat er twee uitvoeringen zullen worden geleverd (en niet tien, zoals in de VS). Het gaat om de Outer Banks en de Badlands; de laatste zie je op de foto’s hierboven.

Ford Bronco Outer Banks

Als binnenkomer is de Outer Banks meteen een lekkere. Hij heeft een ruig offroad-uiterlijk, 18-inch wielen met 32-inch terreinbanden en de bekende led-dagrijverlichting die in de koplampen snijdt. Ook gepoedercoate treeplanken worden standaard gemonteerd, net als een elektronisch bediende tussenbak met lage gearing. Het Terrain Management System heeft in dit geval zes GOAT-standen. Die niet geheel toevallig gekozen afkorting staat voor ‘Goes Over Any Terrain’.

Ford Bronco Badlands

De Ford Bronco Badlands gaat net wat verder qua terreinvaardigheid. Handig in Nederland, voor als je niet alleen op, maar ook over die vluchtheuvels in je vinexwijk heen wilt. Hij heeft zeven GOAT-modi, 17-inch wielen met 33-inch banden en speciale Hoss 2.0-ophanging met ‘positiegevoelige’ schokdempers van Bilstein. Ook kun je de stabilisatorstang tussen de voorwielen loskoppelen voor meer wielarticulatie. Een sperdifferentieel is standaard op de Badlands. Je herkent hem verder aan zijn gepoedercoate stalen bumpers met sleepogen en zijn rubberen vloeren met stoppen; zodat je ze kunt afspoelen en leeg laten lopen.

Deuren en dak eraf

In de VS heb je boven deze twee uitvoeringen nog de Wildtrak, de Everglades en natuurlijk de Raptor. Wie weet zien we die ooit nog hier verschijnen, mocht deze Ford Bronco in Nederland een doorslaand succes worden. Ook bij de Outer Banks en Badlands kun je uiteraard het hardtopdak en de deuren verwijderen om de vrijheid met volle teugen op te snuiven.

‘Na een afwezigheid van 25 jaar verwelkomde Amerika de terugkeer van de Bronco met meer enthousiasme en liefde dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen’, zegt Jon Williams van Ford Europa. ‘Nu kijken we er naar uit om Europese liefhebbers voor het eerst te laten proeven van de Bronco-spirit.’

In het tweede kwartaal verschijnt de Ford Bronco in Nederland bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen dankzij onze BPM vanzelfsprekend niet mals zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)