Nieuws in de categorie ‘we hadden het niet verwacht, we hebben er niet per se veel aan, maar het is wel geweldig’. De Ford Bronco komt naar Nederland! Aan het einde van 2023 arriveert de Amerikaanse SUV in beperkte oplage op ‘geselecteerde Europese markten’. Nederland is één van die markten, zo bevestigt Ford Nederland aan TopGear.

Veel merken doen niet eens meer moeite om het leukste spul uit het aanbod naar ons land te halen. Onze BPM-regels zetten alles wat een beetje leuk is al snel buitenspel. Het Amerikaanse merk bewees al eerder met de Mustang zich daar niets van aan te trekken en brengt nu dus ook de Ford Bronco naar Nederland. Het gaat overigens echt om de volbloed Bronco en niet om de tammere Bronco Sport.

Welke motoren krijgt de Ford Bronco in Nederland?

In Amerika is de Ford Bronco leverbaar met een 2,3-liter viercilinder met 300 pk plus een zeventraps automaat of een 2,7-liter V6 met 330 pk en een tientraps automaat. Met de huidige line-up zetten wij ons geld in op de viercilinder voor Europa, maar er schijnt ook een hybrideversie onderweg te zijn. Het kan dus zomaar zijn dat wij de Ford Bronco Hybrid krijgen – dat zou aanzienlijk schelen in de BPM.

Of toch de Ford Bronco Raptor?

Ford Bronco Raptor

Er bestaat sinds kort ook een Ford Bronco Raptor met meer dan 400 pk, maar als ze die naar Europa zouden halen, had Ford dat wel duidelijk benadrukt in het persbericht, vermoeden we. Vooralsnog kan Ford Nederland niets zeggen over welke motorisering ze gaan leveren in Nederland. Nog eventjes geduld hebben, dus.

Hennessey Ford Bronco V8 Velociraptor

Breng je Bronco even langs Hennessey voor 750 pk

Ze leggen een V8 in je offroad-Ford

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)