In Nederland beginnen politieauto’s hun leven als normaal productiemodel met een wit lakje. Na aflevering gaan ze naar een derde partij (momenteel VDL Bus Venlo) voor hun zwaailichten, bestickering en communicatiespulletjes. In Amerika – waar de markt voor politieauto een stukje groter is – kun je direct bij veel automerken aankloppen voor een kant-en-klare politieauto. Deze Ford F-150 Police Responder is momenteel de snelste die je kunt kopen.

De Ford F-150 Police Responder gebruikt de bekende 3.5 EcoBoost-motor die bijvoorbeeld in de Raptor ligt, maar ook in de Ford GT. In de politieauto produceert de V6-motor 400 pk en 670 Nm; de automaat stuurt die kracht naar alle wielen. De 0-100-tijd is net iets meer dan 5,4 seconden, wat ruim een seconde sneller is dan het vorige model en volgens Ford 0,4 seconde sneller dan de eerstvolgende concurrent. Chevrolet biedt bijvoorbeeld een Tahoe aan die klaar is om dienst te doen.

Geen wedstrijdje, heus niet

De snelle pick-ups zijn er heus niet omdat ze de concurrentie de loef af willen steken. Echt niet. ‘De acceleratie en snelheid van voertuigen dragen bij aan hoe snel hulpverleners ter plaatsen zijn’, zegt Greg Ebel, manager van Fords politietak. ‘Zelfs een paar seconden kan een groot verschil maken. Of ze nu reageren op een ongeval op de snelweg of een noodoproep vanuit het onverharde, met de Ford F-150 Police Responder komen ze snel ter plaatse.’

De Ford F-150 Police Responder is niet de snelste politieauto van Amerika

De nieuwe pick-up is de snelste kant-en-klare politieauto die je momenteel in Amerika kunt kopen. Uiteraard zijn er in een land zo groot als Amerika snellere modellen te vinden, maar deze zijn achteraf geconverteerd. Zo rijden er politieafdelingen met vlotte Ford Mustangs (die in sommige gevallen in beslag zijn genomen) en in Tesla Model S’en. De vlotte Ford F-150 verbleekt bij de auto’s van de politiemacht in Dubai, waar ze met volwaardige hypercars rondrijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)