Wie ooit in een poging zijn of haar nieuwsgierigheid te sussen de zoekterm ‘beste politieauto’s ter wereld’ intikte, kwam ongetwijfeld uit op een witte auto met groene bestickering. De oliestaat Dubai zit nooit verlegen om pk’s en laat ook geen kans onbenut om flink te pronken. Ook op de Dubai Motor Show pronken een aantal van de mooiste politieauto’s in Dubai. Het leuke is: dit zijn geen showmodellen. Ze worden dagelijks nog echt ingezet om te patrouilleren. Zo slecht hebben de smerissen het daar niet.

Audi SQ5

Als een Audi SQ5 nogal mak oogt naast de rest van de line-up, dan zegt dat vooral wat over de rest van de line-up. Gelukkig compenseert de vlotte SUV dit door met z’n tweeën te zijn. Bovendien is een V6 met zo’n 350 pk ook niet echt iets om je voor te schamen.

Mercedes-AMG GT 4-door

Hiermee kun je de gemiddelde Nederlandse politieauto wel hebben, lijkt ons. De biturbo V8 van de Merc-AMG GT 4-door heeft 640 pk en 900 Nm, waarmee hij van 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden. Een snellere Mercedes (uit de fabriek, dan) is niet te krijgen. Handig als je schurken moet vangen.

Audi R8 V10

Zelfs de politievloot van Dubai erkent de briljantheid van een natuurlijk ademende V10. Deze Audi R8 ziet er ook nog eens zeer appetijtelijk uit. De politiekleuren staan hem goed.

Maserati GranTurismo

Als je dan toch een sportauto in politiekleuren drapeert, waarom dan niet eentje met wat klasse? Zoals deze Maserati. Kijk en geniet er nog even van, want de onlangs gepresenteerde Zéda markeert het einde van de GranTurismo. Met de 4,2-liter V8 worden boeven in stijl aangehouden.

Bentley Bentayga

Het achtervolgen van criminelen moet ongelooflijk stressvol zijn, nietwaar? Met een zeer krachtige, zeer snelle, zeer luxe en goed gedempte massieve Bentley vermoeden we dat een deel van die stress wel wordt weggenomen. Mogelijk als hybride, V8 of diesel. Keuze genoeg voor de politie-eenheden.
Ook in het woestijngedeelte van Dubai moet de politie er zo nu en dan aan te pas komen. Voor deze rallyachtige ritjes nemen ze de Ford Raptor. Proberen te ontsnappen heeft geen zin tegen deze woeste Baja-beuktruck. En hij is ook nog eens goed voor de wetenschap!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear